Bizantini Pecorino igp 'Passofino' 2023

De wijnstok met een onzekere herkomst, is de Pecorino die al eeuwenlang
geteeld wordt in de centrale regio’s van Italië, met name Marche en Abruzzo. De bodem waar de wijnstok op is geplant is fijn van textuur, matig alkalisch en zeer kalkrijk.De leeftijd van de wijngaarden van de Pecorino zij 5 tot 10 jaar oud. De druiven worden in september met de hand geoogst.
Awards:
Oogstjaar 2022 – 9- (De Grote Hamersma)
Oogstjaar 2023 – 3,5 sterren (Perswijn)

Proefnotitie

Kleur

Heldere gele kleur

Geur

Fruitige aroma’s met citrus, tropische nuances, peren en
exotisch fruit als papaya.

Smaak

Het heeft een slepende en zeer frisse smaak met een lichte balsamico smaak in de afdronk. Medium zuurgraad en goede structuur.

Serveertemperatuur

08-10°C

Serveersuggestie

Deze wijn is succesvol bij vis voorgerechten, smaakvolle rauwe vis, schelpdieren en alle overige vissoorten.

Jaar

2023

Regio

Abruzzo

Druif

Pecorino

Pecorino is een van die bijzondere Italiaanse druiven die bijna was uitgestorven, maar die net op tijd werd herontdekt om gered te kunnen worden. Dat is goed nieuws, want juist dit soort historische streekdruiven zijn perfect geschikt voor het lokaleklimaat. De combinatie van mooie berghellingen en deze bijzondere pecorino-druif zorgt voor smaakvolle en aromatische wijnen met een mooie zuurgraad. De wijngaarden liggen bij het dorpje Crecchio, ten zuidoosten van het kuststadje Pescara, aan de Adriatische zee. De wijn wordt gegist en opgevoed op roestvrij staal, op een lage temperatuur, zo tussen de 8 – 11 °C. De wijn blijft zo’n drie maanden rijpen, waarna hij wordt gebotteld. Dat zorgt voor een heerlijk fruitig type wijn, heerlijk geurigsappig en mooi droog. Italiaans wit op zijn best.

Haal je favoriete wijn nu ook in huis