Een fraaie, zwoele kruidigheid, pruimen, kersen en zwarte bessen, chocola, sappig, warm, stoer en intens, maar het fruit blijft mooi aanwezig, lekker stoer. Krachtige rode wijn. Fijn bij koud vlees, salami, lamsrollade met rozemarijn, stoofvlees, belegen boerenkaas.
Awards:
Oogstjaar 2020 – 9- (De Grote Hamersma) Oogstjaar 2021 – 3,5 sterren (Perswijn)
Kleur
Robijn rode kleur
Geur
Intens, aanhoudend en fruitig. Naast de bloemengeur ook een hint van kerssen, bramen en rijp rood fruit.
Smaak
Goede body, taninne en goed in evenwicht.
Serveertemperatuur
15-18°C
Serveersuggestie
Uitstekend bij smaakvolle voorgerechten, geroosterd vlees, gerijpte kaas en pure chocolade.
Jaar
2022
Regio
Abruzzo
Druif
montepulciano
De oorsprong van deze druif is altijd onzeker geweest. Ook studenten als Molon (1906) classificeren het als een “Sangoveti” variëteit. Vandaag de dag behoort de Montepulciano tot de meest bekende blauwe druivenrassen ter
wereld. Er worden wijnen van gemaakt in de meest uiteenlopende stijlen, van zeer krachtig en houtgerijpt tot elegant en fruitig. De oogst van de Montepulciano vindt begin november plaats. Voor deze Passofino worden de druiven met de hand geoogst. De bodem waar de druivenranken op staan is erg kalkrijk. De maceratie van de wijn vindt plaats in roestvrij stalen vaten gedurende 15-20 dagen.
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
woensdag: 16:00 – 23:00
donderdag: 16:00 – 23:00
vrijdag t/m zondag: 12:00 – 23:00