Pinot Noir met Bourgondische fingerprint. Elegant, gastronomisch, zijdezacht. Kersjes, zoete kruiden, beetje getoastheid. Lange afdronk.
Kleur
Geur
Smaak
Serveertemperatuur
Serveersuggestie
Een aangename en vriendelijke wijn om te serveren bij gepocheerde eieren in rode wijnsaus – de beroemde “Oeufs Meurette”. Gebruik hem voor Boeuf Bourguignonne of Coq au vin. Ook prima met tofu gerechten of tataki tonijn.
Jaar
2022
Regio
Bourgogne
Druif
Pinot Noir
Wijndomein Nicolas Potel maakt hun “Vin de France” uiteraard in een Bourgondische stijl. Noblesse Oblige! De Pinot Noir-druiven, van ook buiten Bourgogne, werden geoogst bij optimale rijpheid, kregen een koude maceratie en na vergisting ook nog een inweking van verschillende eikenhouten toasts om geroosterde hints van zoetheid te geven, alvorens ook nog 6 maanden door te rijpen in eikenhouten vaten. Hij is prachtig granaatrood met delicate aroma’s van kersen en zoete kruiden, chocolade en een hint van menthol versterkt door een lichte houtachtige toets. Een gastronomische wijn, fruitig en met een prachtige kracht. Zijdezachte tannines. De afdronk is heerlijk lang.
Spijs & moment
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
woensdag: 16:00 – 23:00
donderdag: 16:00 – 23:00
vrijdag t/m zondag: 12:00 – 23:00