Een eigenzinnige wijn met mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breedte, met een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines als de wijn rond is, na enige rijping veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden. Te genieten bij pastagerechten, risotto, stoofschotels (ossobuco), gegrild vlees.
Awards:
Oogstjaar 2018 – 8,5 (De Grote Hamersma)
Kleur
Diep kersenrood.
Geur
Mooi rood fruit in de geur, vanille, tijm en laurier, wat peperigheid, breed
Smaak
Een stevige smaak, met kruiden en bitter, wat tannines als de wijn rond is, na enige rijping veel zwoelheid, room en zuidelijke kruiden.
Serveertemperatuur
15-18°C
Serveersuggestie
Pastagerechten, risotto, stoofschotels (ossobuco), gegrild vlees.
Jaar
2022
Regio
Sicilië
Druif
Nero d’Avola
Nadat de cabernet sauvignon beroemd was geworden, ontdekten de wijnschrijvers dat er bij Regaleali nog meer goede rode wijnen werden gemaakt. Met de eigen druiven wordt de Regaleali Rosso gemaakt, een wijn die iets anders smaakt dan men gewend is. Wat pittiger en steviger, niet zo glad en soepel. De wijn heeft 6 tot 8 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.
Het wijnhuis Tasca d’Almerita gebruikt voor deze wijn een duurzame sugar-cane based kurk. Tasca d’Almerita heeft het SOStain- en VIVA-bedrijfscertificering. De certificeringen tonen aan dat het domein streeft
naar verbetering in duurzaamheid, economie en samenleving als geheel.
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
woensdag: 16:00 – 23:00
donderdag: 16:00 – 23:00
vrijdag t/m zondag: 12:00 – 23:00