Tenuta Sant'Antonio Scaia Rosato 2023

Proefnotitie

Kleur

Robijn rode kleur

Geur

Intens, aanhoudend en fruitig. Naast de bloemengeur ook een hint van kerssen, bramen en rijp rood fruit.

Smaak

Goede body, taninne en goed in evenwicht.

Serveertemperatuur

15-18°C

Serveersuggestie

Uitstekend bij smaakvolle voorgerechten, geroosterd vlees, gerijpte kaas en pure chocolade.

Jaar

2022

Regio

Abruzzo

Druif

montepulciano

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur elit ipsum, pretium ac libero vel, ullamcorper rhoncus quam. Praesent pulvinar tincidunt odio a molestie. Integer ac placerat velit. Donec facilisis vel ante vitae accumsan. Phasellus eget egestas nulla. In hac habitasse platea dictumst. Nullam fringilla id lorem id finibus. Maecenas luctus convallis augue. Ut vitae dapibus nisl, non pulvinar nisl.

Vestibulum sit amet felis at quam sagittis dapibus. Curabitur condimentum tincidunt arcu, in faucibus neque sollicitudin in. Fusce ac dolor sit amet ex iaculis semper. Suspendisse sagittis lacus sem, quis semper dui maximus molestie. Proin tincidunt interdum hendrerit. Suspendisse laoreet ante non arcu porta ultrices. Nunc pellentesque odio vitae massa sollicitudin, non laoreet est condimentum. Aenean dignissim quam eu libero consectetur, et pretium tortor mollis. Nullam dapibus, mauris a auctor congue, elit est consequat lorem, sit amet condimentum lacus lectus mollis libero. Nam accumsan ante lacus, a cursus quam dignissim in. Aliquam malesuada id tortor et porta.

De oorspong

De oorsprong van deze druif is altijd onzeker geweest. Ook studenten als Molon (1906) classificeren het als een “Sangoveti” variëteit. Vandaag de dag behoort de Montepulciano tot de meest bekende blauwe druivenrassen ter wereld. Er worden wijnen van gemaakt in de meest uiteenlopende stijlen, van zeer krachtig en houtgerijpt tot elegant en fruitig. De oogst van de Montepulciano vindt begin november plaats. Voor deze Passofino worden de druiven met de hand geoogst. De bodem waar de druivenranken op staan is erg kalkrijk. De maceratie van de wijn vindt plaats in roestvrij stalen vaten gedurende 15-20 dagen.

Haal je favoriete wijn nu ook in huis